top of page

PÅ RETT HYLLE?September 2017 tok jeg Motivasjonsanalysen. ✅


Jeg gikk sykemeldt på den tiden fordi legen min anbefalte det sterkt. 😔

Utbrent, sa han. Han forklarte at jeg hadde «møtt veggen» og at jeg ikke måtte kaste den sykemeldingen i søpla som jeg vanligvis gjorde på vei til neste kundemøte.


Nå i ettertid kan jeg flire litt av meg selv på den tiden, men jeg flirer ikke av andre som nærmer seg den veggen eller alt er i møte med den. Ofte ser vi den grufulle veggen i seneste laget. Det gjør vondt både fysisk og psykisk.


🔸Motivasjonsanalysen gav meg svar på hvilken faglig profil jeg hadde.

🔸Om jeg var på rett hylle mht arbeidsoppgaver.

🔸Gjorde jeg oppgaver jeg trivdes med eller oppgaver som ikke gav meg mening.

🔸Den gjorde meg bevisst på i hvilken grad jeg var motivert og i hvilken grad situasjonen gjorde meg stresset akkurat da.


📌 Lav motivasjon betyr at en hele tiden må konsentrere seg og ta seg sammen for å gjøre jobben sin.


Hos meg den gangen var det null motivasjon å spore og stress var høyt oppe på skalaen. Jeg var overstimulert på oppgaver som ikke gav mening, ikke motiverte, ikke førte frem og ikke økte følelsen av mestring. Løsninger var langt utenfor min kontroll.🤯


For litt siden tok jeg testen igjen og resultatet var langt bedre. Jeg har det bedre nå mht jobbsituasjon.

Jeg gjør oppgaver jeg ikke liker nå også, men motivasjon og disiplin til å gjøre dem er der. Løsninger er innenfor min kontroll og jeg kjenner på mestring.


Ikke basert på Motivasjonsanalysen alene, men den runden jeg hadde med bevisstgjøring gjennom coaching på den tiden gjorde at jeg valgte å si opp jobben min. Uten å ha noe å gå til. 😅 Det var altså bedre å si opp og møte det ukjente enn å stå og stange hue i veggen.


Jeg angrer ikke. Jeg ble gründer.

Stresset er tidvis like ille, virkelig, men oppgavene er varierte og jeg trives med dem, og jeg styrer dagene selv. 🤗


«ALL INN» er et begrep jeg er godt kjent med.

Så ikke bare ble jeg coachet, men jeg utdannet meg like gjerne til coach og sertifiserte meg.

Jeg sertifiserte meg også på Motivasjonsanalysen så jeg kan kjøre den på andre som lurer på om de i det hele tatt er på rett hylle, og jeg kan coache dem som ønsker seg ny hylleplass. 😊


Ny hylleplass betyr ikke at du må si opp jobben din. Men det kan være du skal fokusere på andre arbeidsoppgaver.


⭐️ TENK så digg det må være for en leder å kunne omorganisere ansatte som ikke er på rett hylle, og oppgavene deres, i istedenfor å miste dem og ansette nye! ⭐️Jeg coacher 1:1 i tillegg til å drive selskapet Toolsinvent AS fordi det er en oppgave som gir meg energi og holder meg motivert. Det er fint å kunne hjelpe andre gjennom bevisstgjøring.


Er du på rett hylle nå? 🤔(Takk Monica Hattrem-Berge for artig photoshoot, og takk Hege Larsen som kanskje ubevisst? motiverte meg til å publisere dette innlegget.)


Comments


bottom of page