top of page

Siste ordinære samtale med mentor via Teams idag.

Oppdatert: 14. jun. 2021

Vemodig at dette mentorprogrammet nå er over.


I dag morges hadde jeg min siste ordinære samtale med min mentor; Kamilla Sharma, og det via Teams. Det har vært et supert og meget innholdsrikt år. Vemodig at det er over, men vi kommer til å treffes til flere samtaler, men da i litt andre former. Det blir bra! Gjennom året har vi hatt møter ca hver 5. uke.


Mentorprogrammet til Women in Business startet for ca et år siden, og vi (10 par) skal avrunde det hele med en avslutningsfest. Den blir garantert utsatt nå med tanke på koronaviruset og dens herjinger. Enkelte ting fungerer ikke like bra via Teams, Skype, Zoom osv…


Det har skjedd så mye dette året. Jeg har virkelig vært gjennom en, ja kall det gjerne en, transformasjon. Det er en stor overgang fra det å være ansatt i flere år i et stort konsern til å drive sine egne virksomheter. Kamilla har satt oppgavene jeg har utført i riktig bås (fag) for meg. Når jeg ansetter, og når jeg må nedbemanne, så er det endringsledelse.

Når jeg beslutter hvordan vi i Toolsinvent skal nå ut i markedet med produktene våre ja så er det markedsstrategi. Det at hun har kommentert på disse tingene hele veien har vært med å bygge opp selvtilliten min og selvfølelsen. To veldig viktige komponenter som må være på plass hos en leder. Det er økonomistyring i alle beslutninger jeg tar som har økonomiske konsekvenser osv... Alle oppgavene jeg gjør passer inn i et eller annet fag innen ledelse på BI og universitet. Jeg lærer det i praksis. Det er spennende, frustrerende, men aller mest givende og gøy.


Kamilla har stilt krav til meg og arbeidet mitt, og hun satte forventningene høyt. Hun ville jeg skulle lære og utvikle meg som leder uavhengig av hvilket selskap jeg jobbet i. Det var det vi satte som mål helt i starten av programmet. Jo da, jeg har flere år på skole, og jeg har mange års erfaring både som selvstendig næringsdrivende, ansatt i små gründerselskaper og som ansatt leder i store selskaper og konsern utenfor og på børs. Men å drive sitt eget selskap sammen med samboer når vi har to barn og gjeld, blir likevel noe helt annet. Vi må hele tiden ta gode beslutninger, for konsekvensene er så tett på. Både de gode og de dårlige.


Jeg oppfordrer alle gründere til å skaffe seg en mentor. Det er gull. Velg med omhu. Det gjorde jeg. Be pent. De setter av tid gratis for deg. De vil ditt beste. Kjemi er viktig. Lag en god plan for din egen utvikling, og la det bli en lærerik reise slik jeg har hatt. Jeg er ikke, og kommer ikke til å bli utlært heldigvis. Livet mitt er en herlig kontinuerlig lærings- og forbedringsprosess.


Takknemlig for denne muligheten jeg har hatt og grepet.

Skap din mulighet og grip den!

Comments


bottom of page